Modernizacija Rafinerije nafte u Pančevu

Bez autora
Oct 10 2011

Prošlog vikenda na gradilište u Rafineriji nafte "Pančevo", dopremljen je i montiran frakcionator - jedan od najvažnijih delova opreme za modernizaciju rafinerije, koja će obezbediti proizvodnju goriva u skladu sa evropskim standardima i za izvoz. Oprema za novo postrojenje pančevačkoj rafineriji stiže svakodnevno, a uskoro se očekuje i isporuka dva reaktora teška 500 tona. Projektovan obim proizvodnje posle modernizacije najkvalitetnijeg benzina je do 140.000 tona godišnje, a evrodizela 5, sa sadržajem sumpora ispod 10 ppm (miligarama sumpora po kilogramu), oko 510.000 tona godišnje, što je višestruko više od sadašnjeg obima proizvodnje. Za nešto više od godinu dana proizvodiće se gorivo EU kvaliteta. Stvara se prostor za izvoz i otvara mogućnosti da Naftna industrija Srbije bude lider u regionu. U modernizaciju NIS-a, većinski vlasnik Gasprom njeft, ulaže više od 400 miliona evra, međutim, ova suma će biti znatno premašena. Trenutno je na gradilištu u Pančevu uposleno oko hiljadu radnika, a broj bi trebalo da se poveća.

Modernizacija Rafinerije nafte u PančevuProšlog vikenda na gradilište u Rafineriji nafte "Pančevo", dopremljen je i montiran frakcionator - jedan od najvažnijih delova opreme za modernizaciju rafinerije, koja će obezbediti proizvodnju goriva u skladu sa evropskim standardima i za izvoz.

Oprema za novo postrojenje pančevačkoj rafineriji stiže svakodnevno, a uskoro se očekuje i isporuka dva reaktora teška 500 tona.

Projektovan obim proizvodnje posle modernizacije najkvalitetnijeg benzina je do 140.000 tona godišnje, a evrodizela 5, sa sadržajem sumpora ispod 10 ppm (miligarama sumpora po kilogramu), oko 510.000 tona godišnje, što je višestruko više od sadašnjeg obima proizvodnje.

- Za nešto više od godinu dana proizvodiće se gorivo EU kvaliteta. Stvara se prostor za izvoz i otvara mogućnosti da Naftna industrija Srbije bude lider u regionu - navode u NIS, čiji je sastavni deo i rafinerija.

U modernizaciju NIS-a, većinski vlasnik Gasprom njeft, ulaže više od 400 miliona evra, međutim, ova suma će biti znatno premašena.

Trenutno je na gradilištu u Pančevu uposleno oko hiljadu radnika, a broj bi trebalo da se poveća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik